عفونت کرمک

کرمک با نام علمی Entrobiasis vermicularis نوعی از کرم های خانواده نماتود هاست. بیماری یا عفونت کرمک معمولاً در کشورهای گرمسیری یافت می شود.

علی رغم اینکه گفته می شود که کرمک مختص مناطق گرمسیری است اما مشاهده شده که در بسیاری از نقاط دنیا حتی مناطق با هوای سرد نیز این انگل از معضلات بهداشتی میباشد.

بیماری کرمک یا انتروبیازیس توسط کرم های کوچکی به نام Enterobius vermicularis ایجاد می شود که با نام های دیگری مانند کرم نخی شکل یا کرم سوزنی یا کرم نشیمنگاهی نیز شناخته می شود.

روش انتقال عفونت کرمک یا انتروبیازیس

این کرم ها در قسمت پایینی دستگاه گوارش انسان قرار دارند. در داخل روده بزرگ، آنها به طور فعال حرکت می کنند به طوری که در تصاویر کلونوسکوپی می توان به راحتی آنها را مشاهده کرد.

راه اصلی انتقال از طریق تماس با اجسام آلوده به تخم های کرمک مانند لباسهای فرد مبتلا، رختخواب، آب و مواد غذایی آلوده است.

علائم عفونت کرمک

تظاهرات بالینی این بیماری متنوع است و می تواند شامل درد شکمی، اسهال، استفراغ و به ویژه خونریزی رکتوم قابل مشاهده ناشی از خارش و خاراندن شدید باشد. در برخی موارد نادر، عفونت می تواند منجر به انسداد مجرای صفراوی یا کبدی شود. به ندرت نیز عوارض جدی مانند آپاندیسیت و آسپرژیلوزیس مشاهده شده است.

تشخیص و درمان

تشخیص این عفونت از طریق آزمایش‌های مختلف از جمله معاینه مدفوع و بیوپسی روده مشخص می‌شود. اما بهترین، ارزان ترین، معمول ترین و آسانترین روش تشخیص عفونت کرمک چسب اسکاچ می باشد که نتیجه آن از همه روش ها قابل اعتماد تر می باشد. درمان به موقع برای جلوگیری از عوارض جدی و انتشار آن به اطرافیان بسیار اهمیت دارد.

رویکرد درمانی ترجیحی شامل استفاده از داروهای ضد کرم مانند آلبندازول است. علاوه بر این، عوامل ضد التهابی و علامتی ممکن است برای کاهش پاسخ‌های التهابی میتوان استفاده کرد. که البته در موارد غیر ضروری توصیه نمی شود. همچنین می توان از طریق اقدامات بهداشتی عمومی، به ویژه شستن کامل دست ها پس از استفاده از توالت و کنترل و درمان افراد مبتلا از عفونت کرمک، پیشگیری کرد.

دوستان عزیزم جهت حمایت مالی از سایت
بر روی تبلیغات زیر کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =