شیستوزومیازیس، بیش از ۱۵ هزار نفر از مردم کشور نیجریه را آلوده کرده است

شیوع بیماری انگلی شیستوزوما در نیجریه، دست کم ۱۵ هزار نفر از مردم این کشور را آلوده کرده است .  شیستوزوما نوعی بیماری انگلی است که حدود ۱۷۰ میلیون نفر را در منطقه زیر صحرای آفریقا و نیز حدود ۳۰ میلیون نفر دیگر را در مناطق شمال افریقا، آسیا و جنوب آمریکا مبتلا ساخته است.

مقامات بهداشتی نیجریه از ابتلای دست کم ۱۵ هزار نفر از مردم این کشور به بیماری انگلی شیستوزوما یا بیلارزیوز خبر دادند. این انگل ظاهرا در منطقه شمال شرقی نیجریه شایع شده است.

عامل این بیماری مخصوص انسان ها کرم های انگلی موسوم به شیستوزوما هستند که معمولا با خروج خود از راه ادرار توام است.

به نظر می رسد که منشا این بیماری در روستایی به نام گالداماوا بوده که اکنون کارشناسان بهداشتی و متخصصان برای بررسی وضعیت بهداشتی این منطقه وارد عمل شده اند.

Nigeria

بطور کلی ، شیستوزومیازیس بعنوان یک بیماری شغلی در روستا ها مطرح بوده کودکان و بزرگسالان هنگام شنا ، حمام کردن، ماهیگیری یا شالیکاری در آب‌های آلوده به این انگل مبتلا می‌شوند. کرم از طریق پوست وارد بدن شده و در خون راه می‌یابد و باعث کم خونی، اسهال، خونریزی داخلی، آسیب اندام‌ها و به ندرت مرگ می‌شود.

به گفته مقامات این کشور، تاکنون دولت نیجریه بودجه ای حدود ۳۸ هزار و ۱۵۰ دلار آمریکا برای تهیه دارو جهت درمان مبتلایان در نظر گرفته است.

این بیماری بیشتر در نواحی استوایی مشاهده می شود و بخشی از چرخه زندگی و انگل آن در بدن حلزون طی می شود و کرم های شیستوزوم روی گلبول های قرمز خون پرورش می یابند.

Schistosoma
روش ابتلای انسان به شیستوزوما

این کرم ها مواد مغذی نظیر قندها و اسیدهای آمینه را مصرف می کنند و در نتیجه موجب بروز کم خونی و کاهش مقاومت بدن در برابر سایر بیماری ها می شوند.

بیماری شیستوزوما با مرگ و میر و ناتوانی زیاد همراه است. این بیماری در سال ۲۰۰۲ میلادی حدود ۲۰۰ هزار قربانی گرفت و محاسبات نشان می‌دهد که میلیون‌ها نفر نیز طی چند سال اخیر به نوع حاد این بیماری مبتلا شده‌اند.

تظاهرات بالینی این بیماری شامل التهاب بافت‌ها در نتیجه تخم‌گذاری کرم‌های ماده است. برخی از عوارض این بیماری شامل بروز خون در ادرار، ضایعات کلیوی، سرطان مثانه و نارسایی کبدی هستند.

انسان سالم در صورت تماس با آب‌های آلوده به انگل این بیماری، به آن مبتلا می‌شود.

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، متاسفانه شرکت‌های معتبر داروسازی در سال‌های اخیر تحقیقات درخوری را برای کشف داروهای جدید و موثر علیه این بیماری انجام نداده‌اند.

تاکنون هیچ  واکسن عملى و موثرى برای مقابله با آن  ساخته نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 5 =