دکتر ابوالحسن ندیم، استاد انگل شناسی و پدر اپیدمیولوژی ایران، دار فانی را وداع گفت

دکتر ابوالحسن ندیم عضو هیات‌ مدیره انجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایران، استاد انگل‌شناسی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی دار فانی را وداع گفت.

دکتر ابوالحسن ندیم در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در تهران به دنیا آمد. پس از اتمام دوره ابتدایی و دبیرستان، در سال ۱۳۲۶ تحصیلات پزشکی خود را آغاز کرد و پس از دریافت مدرک دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، به تحقیقات در زمینه اپیدمیولوژی پرداخت.

Paraedu.ir-Dr Abolhassan Nadim-دکتر ابوالحسن ندیم

او مدتی به عنوان رئیس گروه انگل‌شناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران فعالیت کرد و در ادامه، در سال ۱۳۴۰ موفق به دریافت دیپلم بیماری‌های گرمسیری و بهداشت از دانشکده بهداشت و بیماری‌های گرمسیری لندن شد. سال بعد، با گذراندن دوره‌ای در انگل‌شناسی و حشره‌شناسی عملی، دیپلم این دوره را در سال ۱۳۴۱ از دانشگاه لندن دریافت کرد و سپس به ایران بازگشت.

Paraedu.ir-Dr Abolhassan Nadim-دکتر ابوالحسن ندیم

در سال ۱۳۴۲، دکتر ندیم به عنوان مسئول اپیدمیولوژی ایستگاه تحقیقات پزشکی اصفهان به کار خود ادامه داد و در سال ۱۳۴۸ به مقام استادی اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت دانشگاه تهران نائل آمد.

استاد ندیم از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ به عنوان مشاور منطقه‌ای در ارتقاء تحقیقات بهداشتی و بیماری‌های گرمسیری در دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اسکندریه فعالیت کرده و یک سال پس از پایان این همکاری، یعنی در سال ۱۳۶۸، به عنوان اپیدمیولوژیست و مشاور سازمان بهداشت جهانی با دانشگاه پزشکی تگزاس در گالوستون همکاری خود را آغاز کرد.

از دیگر فعالیت‌های او می‌توان به عضویت در گروه علمی مبارزه با ناقلین در خارطوم سودان، مشاوره برای کنترل لیشمانیوز جلدی در کابل افغانستان، و عضویت در گروه اعزامی برای بیماری‌های مشترک انسان و دام به برزیل، آرژانتین، آمریکا و سوئیس اشاره کرد. همچنین، او مشاوره‌هایی در زمینه کنترل لیشمانیوز جلدی در عربستان سعودی ارائه داده است.

دکتر ندیم مشاوره برای کنترل لیشمانیوز (سالک) در افغانستان را نیز در سوابق تحقیقاتی خود ثبت کرده است.

از سال ۱۳۵۵، او با عضویت در گروه تقویت امکانات تحقیقاتی، همکاری‌های خود را با برنامه آموزش و تحقیق بیماری‌های گرمسیری آغاز کرد و به مدت ۱۹ سال، تا سال ۱۳۷۴، به عنوان عضو گروه هدایت کننده تحقیقات لیشمانیوز، رئیس گروه اپیدمیولوژی لیشمانیوز، عضو گروه تحقیقات صحرایی مالاریا و عضو گروه تقویت امکانات تحقیقات فعالیت کرد.

دکتر ندیم در سال ۱۳۶۹ به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی شروع به همکاری کرد و ریاست گروه علوم بهداشتی و تغذیه را بر عهده داشت.

کتاب «انگل لیشمانیا و لیشمانیوز» که به تألیف دکتر ندیم است، در سال ۱۳۸۸ توسط انتشارات دانشگاه تهران در مراسم هفته پژوهش و فناوری به عنوان بهترین کتاب سال در زمینه بهداشت معرفی شد.

متأسفانه، او روز گذشته و در سن ۹۷ سالگی در کشور نوروژ دار فانی را وداع گفت.

خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)

درباره دکتر ابوالحسن ندیم

دوستان عزیزم جهت حمایت مالی از سایت
بر روی تبلیغات زیر کلیک کنید.

یک دیدگاه

  1. خدا رحمت کند این استاد بزرگ را

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − پنج =